Autóüveg fólia.

A fóliák reflexiós napvédő réteget képeznek az autó üveg belső felületén. Típustól függően a napsugárzásból származó hő nagy részét kinn tartják, míg a látható fényt beengedik. A szabadalmaztatott kristálytiszta ragasztó nagyon erős tapadást biztosít, így az autóüvegre felragasztott fólia garantáltan nem hólyagosodik fel, nem repedezik, nem ráncosodik és nem válik el az üvegtől.

 • a hővédő, fényvédő és sötétítő autóüveg fólia előnyei :
  Autóüveg fóliázás.

  Rövid határidővel vállaljuk minden gépjármű típus ablakainak fóliázását. A felszerelt fóliáról a gépjármű tulajdonosnak műbizonylatot állítunk ki, amely egyrészt tanúsítja a Közlekedésbiztonsági Főfelügyelet előírásainak való megfelelőséget, másrészt az esetleges reklamációk esetén ezzel érvényesíthető a garancia.  A műbizonylat és a felszerelt fólia összerendelhetőségét a  Közlekedésbiztonsági Főfelügyelet engedélyének a fóliára felcímkézett száma biztosítja.

  A gépjárműablak-fóliák anyagára, installálására 5 év garanciát vállalunk


  Épület üveg fólia.

  A rablások többsége 30 másodpercen belül történik. Biztonsági fóliával ez az idő meghosszabbodik, sok esetben megelőzhető a bűncselekmény. Ezenkívül célja, hogy minimálisra csökkentse a személyi sérülések veszélyét egy véletlen üvegtörésből származó baleset esetén.

 • a hővédő, fényvédő és biztonsági épület üveg fólia előnyei :
  Épület üveg fóliázás és árak.

  Rövid határidővel vállaljuk középületek, társasházak, családi házak, kirakatok ablakainak fóliázását. A felszerelt fóliáról a  megrendelőnek installációs jegyzőkönyvet állítunk ki, amely betörésvédelmi és biztonsági fóliák esetében egyrészt tanúsítja a MABISZ előírásainak való megfelelőséget, másrészt az esetleges reklamációk esetén ezzel érvényesíthető a garancia.

  Az épületfóliák anyagára, installálására 10 év garanciát vállalunk.


  Épületüveg biztonsági fóliák.

  Valamennyi fólia közös tulajdonsága, hogy csaknem 100%-ban kinn tartják az UV sugarakat, védve ezzel az enteriőrt a napfény okozta károsodástól.A 3M fejlesztésű és szabadalmazott multi-micro rétegtechnológiának köszönhetően a fóliák szakítószilárdsága harminckétszer, tépőellenállása hatszor nagyobb mint az azonos vastagságú, más gyártmányú biztonsági fóliáké, így áttörésgátló tulajdonságuk egyedülálló. Az üvegtörésből származó balesetek nagy része is elkerülhető, mivel a fólia egyben tartja az eltört üveget, meggátolva a szilánkok széthullását.A megfelelő típusú fólia kiválasztásával szabályozható az épületbe bejutó természetes fény erőssége és minősége. A fóliák speciális fémötvözetű, reflexiós hővédő rétege jelentősen csökkenti a bejutó hő mennyiségét is.Nyáron az üvegházhatásnak köszönhetően a napsugárzásból származó fény és hő nagy része beszűrődik az üvegfelületeken, télen pedig nagy mennyiségű hő távozik kívülre, jelentősen megnövelve a fűtés költségét. Ezeknek a többrétegű fóliáknak a fényvédő rétegei az épületet érő hőt visszatükrözik, míg a speciális fémötvözetű, polipropilénnel borított rétegek a fűtőtestek és klímaberendezések által kibocsátott hőhullámokat visszaverik. A szavatossági idő betörésvédelmi fóliák esetében 10 év, beltéri hő-, fényvédő, hőszigetelő fóliák esetében 7 év, kültéri fóliák esetében 3 év. Az ablaküveg belso oldalára ragasztott biztonsági fólia megnöveli az üveg szilárdságát és még a törött ablaküvegeket is képes helyükön tartani, megóvva ezzel életünket, testi épségünket. Magas szakítószilárdságának köszönhetoen megakadályozza az eroszakos behatolást, védelmet nyújt robbanás esetén.


  Minosítések.

  MABISZ betöréses lopás és rablás kockázatelbírálási Szabályzat BS 6206 sz. angol szabvány DIN 52 337 sz. német szabvány


  Jogszabály.

  Az utólagos fólia használata "H" engedélykötelezett az -5/1990.(IV.12) KÖHÉM rendelet 23.§ (3)- szerint. A hátsó szélvédő, valamint nem a vezető látóterében lévő oldalablakokra bármilyen "H" engedélyes fólia felhelyezhető. A vezető látóterében lévő oldalablakokra és a szélvédőre helyezhető fóliákra vonatkozó követelmények változatlanok.

  A hátsó szélvédő fóliázásának az ENSZ-EGB 43. számú előírás 21. számú mellékletének alapján feltétele a két külső visszapillantó tükör megléte, melyet az említett GKM rendelet is előír.

  Oklevél.

  auto-folia